понеділок, 16 жовтня 2017 р.

Визначення термінів: Моральне богослов'я, християнська мораль і біоетика

Що таке Моральне Богослов’я? – Моральне Богослов’я вивчає та аналізує християнську мораль.

Що таке християнська мораль? – Християнська мораль - це наука про практичне наслідування Ісуса Христа у щоденному житті згідно Євангелія та Божих Заповідей. Тобто вона подає відповіді: Як жити для Ісуса? Як осягнути святість життя? Як здобути вічне життя? Вона вимагає від людини щирого навернення і живої віри в Ісуса. Християнська мораль охоплює все життя людини: її думки, стиль життя і вчинки. По цьому можна розпізнати чи людина є правдивим християнином – чи приналежить до Ісуса і Його Святої Церкви - чи ні? Тому говорити про християнська мораль без Ісуса є абсурдом. Тоді вона станеться мертвим законом та пустим теоретизуванням. 

Християнська мораль є поставлена на правді та справедливості, які беруть свою основу в законі вписаного у нашому сумлінні та Божих Заповідях. Вона допомагає християнину дати моральну оцінку свого життя та вчинків, а також правильно оцінювати суспільні процеси. Наприклад, питання абортів та еутаназії (біоетика), справедливості та відповідальності.

Біоетика є частиною морального богослов'я, яка розглядає етику охорони життя людини на усіх рівнях її розвитку: від зачаття аж до смерті.

Немає коментарів:

Дописати коментар